Friday, 16 December, 2022

Всичко за ремонтите

single post

  • Home
  • Как да пренаредим керемидени покриви: Простият начин
Как да пренаредим керемидени покриви: Простият начин
Ремонт

Как да пренаредим керемидени покриви: Простият начин

66 / 100
Керемидени покриви

Премахването на керемидите от покрива може да бъде труден, скъп и отнемащ време процес. Но това не е задължително. Когато става въпрос за премахване на керемиди, най-добрият подход обикновено е най-простият. Ето как можете да пренаредите керемидените си на покрива, без да наемате професионалист.

Следвайте тези правила, за да промените подредбата на вашия тилиан

Ако искате да пренаредите керемидите на покрива си, първо трябва да премахнете съществуващите керемиди. По този начин няма да повредите керемидите и/или покрива, или да повредите основата под керемидите. Бъдете внимателни, когато премахвате керемидите: Не искате да повредите покрива или основата. След това трябва да отстраните всички стари крепежни елементи, пирони и други приспособления, които сте използвали за закрепване на керемидите. Възможно е да запазите някои от тези елементи и да ги използвате отново за закрепване на новите керемиди. Накрая ще трябва да положите нов покривен субстрат. Това може да бъде или нов покрив, или стар покрив, който сте премахнали, за да направите място за новия покрив. Положете основата, преди да започнете да сваляте керемидите. По този начин няма да повредите покрива или основата, докато работите.

Използвайте правилните инструменти за работа

Най-добрият начин да пренаредите керемидения си покрив е да наемете професионален изпълнител на покривни работи, който да го направи. Но ако искате да се справите сами, ще трябва да използвате правилните инструменти за работа. Един от най-добрите инструменти, които можете да използвате, е стъргалка за асфалтови керемиди на покрива. Стъргалото за покриви с асфалтови керемиди е като огромна пластмасова карта, която използвате, за да остържете старите керемиди. Тези стъргалки са особено полезни за стари покриви, където е трудно да се получи добро сцепление. Греблото за покриви е друг чудесен инструмент за отстраняване на керемиди. Покривното гребло прилича на гигантска лопатка за боклук с вендузи на дъното. Можете да използвате покривните гребла, за да хванете разхлабените керемиди или да издърпате разхлабените керемиди една по една. Валяците за покриви са още една възможност за отстраняване на керемиди. Ролките за покриви са като гигантски ролки за под, но са предназначени за покриви. С помощта на ролките за покриви можете да премествате големи количества покривен материал, без да повредите покрива.

Направете план, преди да започнете

Керемиден покрив

Преди да започнете да премахвате керемидите, уверете се, че имате план. Какъв вид покрив ще изградите? Ще полагате ли нов покрив върху стар? Или ще подменяте целия покрив? Какъв ще бъде покривът? Плосък или скатен покрив? Колко керемиди ще ви трябват? Колко парчета покривен материал имате под ръка? Всички тези въпроси ще окажат влияние върху начина, по който ще изберете да премахнете керемидите си. След като имате план, уверете се, че го прилагате на практика. Не искате да допускате грешки или да губите време и пари. Уверете се, че имате списък със задачи. Следете времето и материалите, които използвате. Това ще ви помогне да следите дали прекарвате твърде много време в работа, или постигате напредък.

Останете в безопасност, докато работите

Премахването на стари керемиди от покрива е опасна работа. Покривният материал може да е тежък и може да се нараните, ако не вземете правилните предпазни мерки. Използвайте подходящи предпазни средства, като например твърда шапка, очила, наколенки и колан. Носете стари обувки или ботуши с нехлъзгаща се подметка, за да не паднете. Уверете се, че инструментите ви са правилно закрепени и че не са твърде тежки за вас. Носете маска за лице и защитно облекло, ако разполагате с такова.

Заключение

Покривните керемиди могат да добавят приятен щрих към покрива, но отстраняването им може да бъде неприятно. Тази статия очертава стъпките, които можете да предприемете, за да пренаредите успешно покрива си с керемиди. Следвайте тези правила и ще избегнете наемането на изпълнители и ще спестите пари за разнообразие!

Facebook Comments

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Facebook Comments