Friday, 25 February, 2022

Всичко за ремонтите

single post

  • Home
  • Какво трябва да знаете за коланите за вдигане на тежести
Спорт

Какво трябва да знаете за коланите за вдигане на тежести

61 / 100

За повечето любители носенето на колан за вдигане на тежести не подобрява представянето или защитава гръбначния стълб – особено по време на упражнения, които не натоварват гърба или поставят само минимално напрежение върху гърба.

Може да помислите да носите колан за вдигане на тежести, ако правите пауърлифтинг или мъртва тяга. Коланът за вдигане на тежести може да бъде начинът да поддържате гръбнака си в правилна позиция и може да ви помогне за поддържане на коремното налягане за стабилизиране на гръбначния стълб по време на вдигане на тежести.

Когато вдигате свободни тежести, предпазните мерки са задължителни и те трябва да дойдат още в началото на вашата любителска и ли спортна кариера. Това ще ви предпази и ще ви помогне дълго време да тренирате любимия си спорт.

3 съвета за начинаещи тежкоатлети

Научете правилната постановка и техника. Колкото по-добра е вашата постановка, толкова по-добри са вашите резултати – и толкова по-малко е вероятно да се нараните.

Щадете гърба си. Когато вдигате тежести, дръжте гръбнака си в стабилна, неутрална позиция. Когато вдигате тежести или ги спускате, работете активно със силата и на краката си, а не с гърба си.

Помолете за помощ и имайте партньор. Ако вдигате големи тежести, изберете си тренировъчен партньор, с който да вървите заедно и да си помагате.

Как се слага колан з вдигане на тежести

Коланът за вдигане на тежести трябва да бъде разположен в меката част между бедрата и ребрата, където коремът ви има най-голяма обиколка. Коланите за вдигане на тежести трябва да се носят много стегнати.

За да увеличите максимално ефективността на колана, трябва да поемете огромен дъх в корема си и да натиснете корема си навън към колана възможно най-силно. Представете си, че се опитвате да свалите колана само с помощта на корема си. Ако коланът е стегнат и го натискате силно, обикновено ще чуете как кожата (ако коланът не е кожен, вземете истински колан) се огъва. Това е много добър звук.

Кога да сложите колана

След като сте сигурни, че имате страхотна техника и постановка, и искате да вървите напред в кариерата, трябва да знаете кога трябва да носите колана и кога той не е необходим..

Първо, трябва да знаете с кои упражнения коланът може да помогне. Тези упражнения са тези, при които силата се предава от краката през торса, и упражнения, при които максималната стабилност на ядрото ще допринесе за повдигането на тежестта. Най-често срещаните упражнения за силова тренировка ще бъдат варианти на клек, варианти на мъртва тяга и преса отгоре.

Второ, трябва да знаете кога по време на вашата тренировка да носите колан за вдигане на тежести. Трябва да носите колан за вдигане на тежести, когато клякате или мъртва тяга, или при над 60% от вашия еднократен опит с вдигането на тежестта.. Вие също трябва да носите колан за вдигане на тежести, когато вдигате над 7 пъти от вашата ниво на интензивност на физическото ви усилие.

Може да вдигате мъртва тяга само с 50% от вашия едноркатен максимален рейтинг, но ако това сте замислили вдигане с няколко повторени, ще бъде изключително полезно да носите колан за вдигане на тежести, за да получите повече повторения, тъй като вашето ядро най-вероятно ще бъде ограничаващият фактор.

Facebook Comments

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Категории

Facebook Comments