Tuesday, 08 March, 2022

Всичко за ремонтите

single post

  • Home
  • Приложение на SBS битумна хидроизолация
Ремонт

Приложение на SBS битумна хидроизолация

9 / 100

Макар да има различни видове битумна хидроизолация, в тази статия ще бъде изведена специално този тип наречена SBS. Като освен основните неща за нея, ще покажем всички валидни нейни приложения в сгради и съоръжения. 

Какво е SBS хидроизолация?

SBS представлява съкращение на стирен-бутадиен-стирен, което описва семейство синтетичен каучук, получен от стирен и бутадиен. Крайният продукт е термопластичен еластомер, който има отлична устойчивост на абразия и стабилност на стареене, а когато се смесва с битум, се превръща в перфектният модификатор за постигане на студена гъвкавост и еластични свойства. Затова успешно се прилага като хидроизолация.

Производителите предлагат направата от този продукт на гумиран асфалт, модифициран пластомер или еластомерен битум, самозалепващи се и течни методи за нанасяне в различни области, включително площадка/паркинг, фундаментни стени под ниво, изолирани бетонни форми, градински покрив, парна бариера. Изпълнението на такива инсталации перфектно отговаря на всички архитектурни възможности.

Особености на SBS битумните мембрани 

SBS модифицираната битумна технология се е доказала като една от най-надеждните технологии в хидроизолационната индустрия. Повечето покривни хидроизолационни мембрани от този тип са направени с SBS модифициран битум и включват армировка от нетъкан полиестер или стъклена подложка. 

Разработени чрез най-добрите съвременни практики, чрез изследвания и разработки, продуктите предлагат уникални формули и превъзходно качество, които осигуряват изключителна издръжливост и устойчивост на тежки атмосферни условия. 

Неслучайно тези мембрани намират широко приложение и използване за покривна и обща хидроизолация, включително стени на сутерен, както при ново строителство, така и при проекти за ремонти на сгради и съоръжения. Още по-важно е, че продуктите отговарят на всички сертификати, които позволяват ползването на продуктите в ЕС. Ние от Хидростоп, предлагаме работа с такива сертифицирани и надеждни продукти, които изпълняваме при най-различни обекти.

Продуктовата гама за SBS битумна хидроизолация, с която работим, предлага гъвкавост в дизайна и естетическото покритие, което напълно съответства и на дизайнерския поглед, като същевременно гарантираме производителност. Инсталацията в нейния последен етап е със заваръчната горелка. 

Къде се ползва SBS битумна хидроизолация

Много често този вид хидроизолация се използва при плоски и ниско скатни покриви. Самата настилка създава една отлична безшевна визия, която обзема цялото покривно пространство и така осигурява отлична хидроизолация. Освен това, такива продукти може да се ползват и за по-сложни покривни куполни конструкции. Лесното нанасяне върху детайли при покрива, които се разширяват, ръбове на комина и обърнати парапета, го прави много търсен именно за покривни конструкции. 

Отлично приложение намират за хидроизолация на тераси и балкони. За хидроизолация на вътрешни дворове. На вътрешни стени при мазета и дълбоки приземни етажи. 

Използва се и при проекти с високи изисквания за опън, резервоари за вода, изкуствени езера, подпорни стени, бетонови канали, както и бани и всякакви помещения където ще има мокри повърхности.

Всички тези инсталации се характеризира с конкретни предимства на SBS битумната хидроизолация. Високи еластични свойства,  голямо удължение и якост на опън. Устойчив на агресивно въздействие на почвата и други стихийни въздействия.

Facebook Comments

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Категории

Facebook Comments