Кога се налага да потърсим фирма за къртене на бетон

Spread the love

Домовете, които притежаваме са на много години, често дори преди самите ние да сме били родени.

Поддръжката и грижата за всяка стая е от изключително значение за целостта, дългия срок на експлоатация и добрия вид на среда за живот. Всичко това наложи някои съществени въпроси, за които не бива да оставаме безучастни.

Едни от най-честите дейности и аварии у дома налагат грижа и поддръжка по стените. Случайно навлажнените стени се оставят на бавно овехтяване със сух въздух. Не се препоръчва силно нагряване, защото може да доведе доразрушаване на мазилката. По същата причина стените се пазят и от замръзване. Повредите на канализационни тръби и водопроводи също е носител на влага. Понякога влагата се изкачва по стените на помещенията, които се намират близо до терени. В повечето случаи тези ситуации налагат изключване на източниците, а това е съпроводено с по-сложни технически операции, инструменти, къртене на мазилка и къртене на бетон. Това налага консултации или намесата на специалист.

Когато стената бъде разкъртена и детайлно се постави „диагноза“ на щета се предприемат и последващи мерки

Затварянето на отворите става по няколко начина:

С гипсо-пясъчен разтвор – се запълват вдлъбнатините с площ няколко квадратни дециметра. Такъв се поставя от една трета и две части ситно пресят пясък. Разтворът се обърква в количества, които веднага могат да се нанесат и окончателно да се доизравнят с грапава дъска или със стар лист от ножовка. Засъхналият в навлажнените вдлъбнатини разтвор се доизравнява с грапава дъска или стара ножовка. В компактни маси гипсо-пясъчният разтвор съхне за няколко дни.

С гипсов разтвор – с него се запълват малки вдлъбнатини. Пропорцията на сместа е от равни части гипс и вода, след което се оставя за няколко минути (3-4) без да се бърка. При малки количества може да се постави и вода в гипса, но тогава сместа се втвърдява по-бързо. За предварително навлажнените вдлъбнатини разтворът се нанася, притиска и заглажда. Така процепът и отворът в стената са видимо затворени и е ред на довършителните фини работи по шпакловане, изглаждане и декориране на стената.

Facebook Comments